Circulaire Economie
in Nederland

Wist-je-datjes circulaire economie in Nederland

Nederland streeft naar een toekomst waarin afval niet meer bestaat, waarin grondstoffen worden hergebruikt en onze ecologische voetafdruk drastisch wordt verminderd. De weg er naartoe is een combinatie van beleid, samenwerking, innovatie en vooral veel Nederlandse daadkracht!

Lees hieronder enkele interessante weetjes over de inspanningen en ontwikkelingen in Nederland op het gebied van circulaire economie.

• Circulaire ambitie

Wist je dat Nederland de ambitie heeft geformuleerd om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben? Dit betekent dat Nederland tegen die tijd streeft naar een economie zonder afval en waarbij alles wordt hergebruikt.

• Pionier in Europa

Nederland is een van de koplopers in Europa als het gaat om initiatieven en beleid voor de circulaire economie. De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld om in 2030 al voor 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken.

• Circulaire festivals

In Nederland worden steeds meer ‘circulaire festivals’ georganiseerd, waarbij alles, van podium tot drankbeker, is ontworpen met het oog op hergebruik en minimalisering van afval.

• Gerecycled plastic

In Nederland is er een fietspad in Zwolle gemaakt van 100% gerecycled plastic, het eerste in zijn soort.

• Plastic brug

In Amsterdam staat een brug gemaakt van gerecycled plastic. Dit is een wereldprimeur en een mooi voorbeeld van hoe innovatief denken en circulaire economie hand in hand gaan.

Hoe draagt Knapzak Benelux bij aan een circulaire economie?

In de wereld van afvalbeheer speelt Knapzak Benelux een cruciale rol. Wij bieden geavanceerde oplossingen waarmee bedrijven hun afval efficiënt inzamelen, wat hen in staat stelt op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier te opereren. Onze hoogwaardige producten faciliteren afvalscheiding aan de bron, wat resulteert in minder restafval en verhoogde recycling. Het ingezamelde materiaal dient vervolgens als basis voor nieuwe producten, waarmee de levenscyclus van grondstoffen wordt verlengd.

Bovendien reflecteert de productie van onze Knapzakken ook onze toewijding aan de circulaire economie: een significant deel van onze zakken is vervaardigd uit gerecycled materiaal. In onze toekomstvisie focussen wij ons op het realiseren van een volledig circulair productaanbod.

Jouw bijdrage aan een circulaire economie begint met de juiste scheiding van afval. Alleen zo kan afval een waardevol tweede leven krijgen. Ontdek ons uitgebreide assortiment afvalscheidingsproducten en help actief mee aan een circulaire toekomst.

Ontdek wat Knapzak voor jou kan betekenen

Contact

Let's connect

Nieuwsbrief

© 2023 Knapzak Benelux | Gemaakt door DreamWork Reclame