Afval scheiden op school,
hoe werkt dat?

Afvalbakken bestellen voor op school

Wil je als onderwijsinstelling zwerfafval op het schoolplein en in de kantine verminderen en afvalscheiding stimuleren, maar weet je niet precies hoe? Dan ben je bij Knapzak Benelux aan het juiste adres. Als school heb je namelijk te maken met veel verschillende afvalstromen en een grote groep mensen die afval produceert. En hoe zorg je er nou voor dat al dat afval op de juiste plek belandt én scholieren en medewerkers bewust worden van zwerfafval en de gevolgen daarvan?

Om het afvalprobleem van scholen op te lossen, levert Knapzak Benelux afvalsystemen op maat. Zo bieden wij afvalscheidingsproducten aan voor binnen en buiten, in verschillende soorten en maten en voor de inzameling van uiteenlopende afvalstromen. 

De eerste stap is in kaart brengen welke afvalstromen je wilt scheiden. Op scholen zijn papier/karton, PMD, restafval en GFT de meest voorkomende afvalstromen. Wanneer je weet welke afvalstromen je op welke plekken gaat scheiden, is de keuze voor de juiste afvalbak veel gemakkelijker. Stel ook de vraag waarom je afval wilt scheiden; vanuit kostenbesparing, bevordering hergebruik, maatschappelijke verantwoordelijkheid of om medewerkers en leerlingen bewust met afval om te leren gaan.

De volgende stap is bepalen waar de afvalbakken geplaatst worden. Doe dit op plekken waar veel mensen samenkomen of waar veel afval wordt geproduceerd, denk hierbij aan: de kantine, wandelgangen, het schoolplein en naast vending machines en printers. Vervolgens kies je voor de meest geschikte afvalbakken. Knapzak Benelux biedt een breed assortiment inzamelmiddelen voor binnen en buiten om het scheiden van afval op scholen gemakkelijk en efficiënt te maken.

Een veelgebruikte afvalbak voor op scholen is de Waste Watcher. Dit is een bak voor het inzamelen van verschillende soorten afvalstromen en komt in 3 verschillende formaten: 60 liter, 87 liter en 121 liter. Welke afvalsoort je inzamelt, is afhankelijk van welke deksel je gebruikt. Bijvoorbeeld een blauw deksel voor papier, een geel deksel voor PMD en een zwart deksel voor restafval. Door meerdere Waste Watchers aan elkaar te koppelen met een connector maak je een eigen afvalstation. Deze afvalbak, bedoeld voor binnen, is ideaal voor in kantines, wandelgangen en in de klas! En wist je al dat deze bakken volledig te personaliseren zijn naar jouw smaak of huisstijl?

Daarnaast staan onze eye-catching afvalbakken uit de MAN-serie al door heel Nederland op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, etc. De bakken uit deze serie, de PET-, CAN-, CUP- en TRASHman, maken afval scheiden net een stukje leuker. Én hoe leuker iets is, hoe liever men dat doet! De vier bakken vallen net wat meer op dan een gewone prullenbak waardoor men sneller geneigd is hier hun afval in te gooien.

In de reuze petfles PETman gooi je je plastic flesje. In deze bak, die verkrijgbaar is in de kleuren oranje, blauw, geel, zwart en wit, passen 250 tot 300 flesjes van 0,5 liter. De CANman is goed voor 200 tot 300 aluminium blikjes. In de CUPman deponeer je 800 tot 1000 kartonnen bekers en in de TRASHman hoort restafval thuis. 

Gebruik kleuren, iconen en vormen om afvalscheiding op je school tot een succes te maken. Door deze elementen aan afvalstromen te koppelen, herkennen leerlingen en medewerkers sneller de bak waarin ze hun afval moeten gooien. Met als resultaat een zuivere scheiding van afvalstromen en minder restafval.

Knapzak Benelux levert verschillende accessoires die in één oogopslag duidelijk maken welke afvalstromen bedoeld zijn voor de bakken. Zo hebben we opvallende dekselsinformatieborden en stickers voor de Waste Watcher en Shredinator. En voor de leuke bakken uit de MAN-serie hebben we toffe standaard wikkels voor om de bakken die, naast de vorm van de bakken, helder maken wat voor type afval erin thuishoort. Op de wikkel voor de PETman staan bijvoorbeeld allerlei kleine plastic flesjes afgebeeld. Daarnaast heb je ook de optie om de wikkel te (laten) personaliseren. Bijvoorbeeld met je logo erop, een passende slogan of een afbeelding naar wens!

Wij streven naar een wereld zonder zwerfafval en daarom vinden wij het belangrijk om scholieren op een jonge leeftijd bewust te maken van afvalscheiding en het belang hiervan. Door bewustwording te creëren bij mensen, ontstaat er draagvlak. Doe als school bijvoorbeeld mee met opschoondagen zoals de World Cleanup Day en de Week van de Afvalhelden en laat scholieren, studenten en medewerkers meehelpen de omgeving afvalvrij te maken. Of geef het goede voorbeeld en zet zelf een schoonmaakactie op touw! 
 

Starten met afval scheiden op school

Alleen samen kunnen we een verschil maken! Door nu te starten met het scheiden van afval, help je als onderwijsinstelling mee aan een 100% zwerfafvalvrij Nederland. En laat je de wereld van vandaag een beetje beter achter voor de generatie van morgen. Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ontdek wat Knapzak voor jou kan betekenen

Contact

Let's connect

Nieuwsbrief

© 2022 Knapzak Benelux | Gemaakt door DreamWork Reclame