Afval scheiden
op de camping

Afvalscheiding op de camping, hoe doe je dat?
Deze zomer wordt er een topdrukte op de camping verwacht. En hoe meer vakantiegangers die gaan kamperen, hoe meer afval er wordt geproduceerd op de camping. Een efficiënt afvalsysteem afgestemd op jouw omgeving en de verschillende afvalstromen is daarom onmisbaar. Door te starten met afval scheiden op de camping, draag je bij aan schone en milieuvriendelijke omgeving en help je mee aan het behoud van de natuurlijke schoonheid van de camping.

Starten met afval scheiden op de camping

Knapzak adviseert je graag om het afvalbeheer op je camping in goede banen te leiden. Hieronder volgen enkele essentiële richtlijnen die jou op weg helpen:

1. Informeer jezelf

Neem de tijd om de afvalbeheerregels en -voorschriften van de camping te leren kennen. Dit kan variëren, afhankelijk van de regio en het beleid van de camping. Zorg ervoor dat je weet welke soorten afval worden geaccepteerd en welke specifieke richtlijnen er zijn voor het scheiden van afval.

2. Plaats afvalbakken

Zorg ervoor dat er voldoende afvalbakken beschikbaar zijn op strategische locaties op de camping. Plaats bij elke afvalbak duidelijke en goed leesbare borden waarop staat welk type afval erin moet worden gegooid.

Knapzak biedt opvallende afvalbakken aan die ideaal zijn voor op de camping. De bakken uit onze MAN-serie zijn perfect voor buitengebruik. Onze uitblinker in inzamelbakken is de PETman, een opvallend vrolijke bak in de vorm van een 1,80 meter hoge reuze petfles. Hiermee zamel je petflesjes in. In deze serie hebben we ook een CANman voor het inzamelen van blikjes, een CUPman voor koffie- en theebekers en een TRASHman voor restafval. Daarnaast kan je deze bakken volledig personaliseren naar wens en smaak, door bijvoorbeeld je eigen logo, tekst of afbeeldingen erop te plaatsen. Daarnaast is ook de Waste Watcher een geschikte afvalbak die je kan samenstellen naar wens. 

Deze opvallende flesvormige afvalbak is speciaal ontworpen voor lege (statiegeld) plastic flesjes. Door zijn opvallende vorm trekt de PETman de aandacht. Het is toch leuker om je plastic flesje in een gepersonaliseerde opvallende reuzen petfles te gooien dan in een ‘gewone’ afvalbak?

Deze statiegeld container heeft een inhoud van 210 liter waardoor er ruimte is voor 250 lege flesjes en is verkrijgbaar in verschillende kleuren (geel, oranje, blauw, wit en zwart).

Deze opvallende blikvormige afvalbak is speciaal ontworpen voor lege (statiegeld) blikjes. Met deze blikvanger zamel je gemakkelijk en efficiënt blikjes in.

Deze statiegeld container heeft een inhoud van 145 liter, is gemaakt van virgin materiaal en heeft een rubberen rozet in de inwerp opening ter voorkoming van ongedierte, inregenen, etc.

De TRASHman wordt vrolijk van restafval. Deze inzamelbak voor restafval is de ideale oplossing voor het schoonhouden van diverse locaties en (horeca)gelegenheden zoals evenementen en festivals.

Het deksel is eenvoudig los te halen, waarmee de afvalzak handig te wisselen is. In geval van buitengebruik is het raadzaam de TRASHman te verzwaren met een aantal stoeptegels.

De CUPman is een grote inzamelbak geschikt voor zowel papieren als plastic bekers. Zet deze afvalbak in de buurt van eetgelegenheden, zodat men gemakkelijk hun bekers kan weggooien.

Er gaan tussen de 800 en 1000 bekers in de bak.

De Waste Watcher is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten: 60 liter, 87 liter en 121 liter. Met behulp van (gepersonaliseerde) stickers, deksels en informatieborden kan je duidelijk maken voor welke afvalsoort(en) de bak bedoeld is.

Door meerdere Waste Watchers aan elkaar te koppelen met een connector maak je een eigen afvalstation.

3. Educatie en bewustwording

Informeer campinggasten over het belang van het opruimen van hun afval en de gevolgen van zwerfafval voor het milieu. Hang borden op waarop wordt gevraagd om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen afval.

4. Stimuleer vermindering en hergebruik

Moedig kampeerders aan om hun afval te verminderen door herbruikbare producten te gebruiken, zoals waterflessen en boodschappentassen. Promoot ook het hergebruik van materialen op de camping, zoals het delen van kampeerspullen of het creëren van een ruilhoek waar kampeerders hun ongewenste maar bruikbare items kunnen achterlaten voor anderen.

5. Opruimen en naleving

Moedig kampeerders aan om hun afval te verminderen door herbruikbare producten te gebruiken, zoals waterflessen en boodschappentassen. Promoot ook het hergebruik van materialen op de camping, zoals het delen van kampeerspullen of het creëren van een ruilhoek waar kampeerders hun ongewenste maar bruikbare items kunnen achterlaten voor anderen.

6. Voorbeeldfunctie

Als eigenaar of medewerker van de camping is het belangrijk dat je zelf het goede voorbeeld geeft door afval op de juiste manier te scheiden en recyclen. Kampeerders zullen eerder geneigd zijn om mee te doen als ze zien dat het hele campingteam betrokken is bij de inspanning.

Door een combinatie van educatie, faciliteiten en betrokkenheid van zowel de campinggasten als het personeel kan zwerfafval op een camping effectief worden tegengegaan. Dus haal die groene cape tevoorschijn en laat de wereld zien hoe je jouw camping omtovert tot een duurzaam paradijs!

Afvalbakken bestellen voor op de camping

Effectief afvalbeheer op een camping is essentieel om een schone en duurzame omgeving te behouden.

Wil je ook graag persoonlijk advies en begeleiding op het gebied van afval scheiden op de camping? Knapzak adviseert je graag in de keuze voor een passende oplossing op jouw camping. Bekijk ons assortiment afvalbakken voor op de camping en vraag hier gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan.

Ontdek wat Knapzak voor jou kan betekenen

Contact

Let's connect

Nieuwsbrief

© 2023 Knapzak Benelux | Gemaakt door DreamWork Reclame