Afval scheiden op de camping
Hoe werkt dat?

Afvalscheiding op de camping

Op de camping heb je te maken met een grote groep mensen dat afval produceert en veel verschillende afvalstromen. Restafval, PMD, papier, blikjes en glas; om maar wat voorbeelden te noemen. Het is van belang om structuur aan te brengen in deze veelheid aan afvalstromen, zodat je waardevolle grondstoffen kan recyclen én geld kan besparen op je restafval. Maar hoe zorg je ervoor dat al dat afval op de juiste plek belandt? Én hoe stimuleer je zowel gasten als medewerkers om afval te scheiden? Knapzak helpt jou graag hierbij!

Om het afvalvraagstuk op campings op te lossen, geven wij passend advies en leveren wij afvalsystemen op maat. Zo bieden wij afvalscheidingsproducten aan voor binnen en buiten, in verschillende soorten en maten en voor de inzameling van uiteenlopende afvalstromen. Zo maken we van afval scheiden op de camping een succes!

Stappenplan

1. Bepaal je afvalstromen en doel

De eerste stap is het in kaart brengen van de afvalstromen die je wilt scheiden. Op de camping zijn restafval, PMD en papier de meest voorkomende afvalstromen; van voedselverpakkingen en plastic flesjes tot wc-rolletjes en kartonnen dozen. Wanneer je weet welke afvalstromen je op welke plekken gaat inzamelen, is de keuze voor de juiste afvalbak(ken) veel gemakkelijker. Vraag jezelf ook af waarom je afval wilt scheiden; vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid, kostenbesparing, bevordering hergebruik grondstoffen of om medewerkers en gasten bewust met afval om te leren gaan.

2. Kies je inzamelmiddelen en locatie

De volgende stap is bepalen waar je de inzamelmiddelen precies wilt plaatsen. Daarna kies je voor de best passende producten. Knapzak biedt een ruim assortiment afvalscheidingsproducten aan waaronder afvalbakken, afvalzakken en afvalzakhouders om het scheiden van afval op de camping gemakkelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan onze PETman voor de inzameling van kleine plastic flesjes, de CANman voor blikjes afval, de CUPman voor koffiebekers en de TRASHman voor restafval. Deze vier opvallende bakken vormen samen de MAN-serie en zijn te personaliseren naar jouw smaak of huisstijl.

En ook de Waste Watcher is een veelgebruikte afvalbak bij eetgelegenheden op de camping. Deze bak komt in 3 verschillende formaten: 60 liter, 87 liter en 121 liter. En welke afvalsoort je inzamelt, is afhankelijk van welke deksel je gebruikt. Bijvoorbeeld een blauw deksel voor papier, een geel deksel voor PMD en een zwart deksel voor restafval. Daarnaast kan je d.m.v. stickers en informatieplaten deze bakken personaliseren. Door meerdere Waste Watchers aan elkaar te koppelen met een connector maak je een eigen afvalstation. Zet de bak neer in de keuken, in het restaurant of bij de bar en maak van afval scheiden een eitje!

3. Maak gebruik van duidelijke signing

Gebruik kleuren, iconen en vormen om afvalscheiding op de camping tot een succes te maken. Door kleuren te koppelen aan afvalstromen, herkennen gasten en medewerkers welke afvalstroom in welke afvalbak thuishoort. Knapzak biedt verschillende (gepersonaliseerde) accessoires die in één oogopslag helder maken welk type afval bedoeld is voor welk inzamelmiddel. Het resultaat? Een zuivere scheiding van afvalstromen en minder restafval.

4. Introduceer afval scheiden

Door medewerkers en gasten actief te betrekken bij de transitie naar afvalscheiding, zorg je ervoor dat je ze gemotiveerd en geënthousiasmeerd raken om hun steentje bij te dragen. Leg uit waarom afval scheiden belangrijk is en creëer draagvlak. Deel complimenten uit, geef het goede voorbeeld en doe bijvoorbeeld met de camping mee aan landelijke opschoondagen. En met de statiegeld opbrengsten van de inzameling van plastic flesjes (en volgend jaar ook van blikjes), kan je je gasten en personeel op iets leuks trakteren!

Starten met afval scheiden op de camping

Door nu te starten met het scheiden van afval, help je als camping mee aan een duurzame wereld en een circulaire economie. En laat je de wereld van vandaag een beetje beter achter voor de generatie van morgen. Klik hier om ons ruime assortiment te bekijken en vraag een vrijblijvende offerte aan. Alleen samen kunnen we een verschil maken!

Ontdek wat Knapzak voor jou kan betekenen

Contact

Let's connect

Nieuwsbrief

© 2022 Knapzak Benelux | Gemaakt door DreamWork Reclame